Verslag van 1 en 2 augustus

2 augustus 2014 - Tosbotn, Noorwegen

1 aug

Vandaag naar Tosbotn via de E6, niet het interessantste deel van deze weg. Het weer was ook niet denderend, bewolkt met soms wat miezer en zo'n 15 graden. Op een gegeven zagen we een groot bord over de weg; het bleek de grens te zijn van de provincie Nord-Trøndelag. Er was een hele toestand van gemaakt met een enorme pakeerplaats en souvenirwinkel. Het is ons niet duidelijk geworden waarom dit zo groots is opgezet. Het laatse deel van de reis werd het helaas slecht weer, regen. Nadat we door een 6 km lange tunnel waren gereden kwamen we bij de camping aan. Daar er aan ons gereserveerd huisje gewerkt werd kregen we een upgrade naar een 6 persoons huis: riant! s'Avonds klaarde het op en zijn we naar het fjord gereden en daar van het uitzicht en de zon genoten.

Aantal km's vandaag 215.

2 aug

Prachtige dag: zon en tussen de 22 en 24 graden! We gaan vandaag richting Brønnøysund en door naar Torghatten. Dit is een berg met een gat erin, uitgeslepen in de ijstijd; lang 160m, breed 15m en 35m hoog. Het was een hele klauterpartij om er te komen; Geert Jan kon dus helaas niet mee. We zagen mensen naar boven gaan die allemaal erg netjes gekleed waren en bepaald geen wandelschoenen aan hadden; bleek er een trouwerij te zijn aan het einde van de 'tunnel'! Er was zelfs een mini-orkestje aanwezig. Ik heb niet gewacht op de plechtigheid want er kwamen nog steeds familieleden naar boven en vooral voor de ouderen was het een zware klim.
Het uitzicht was prachtig; er liggen allemaal kleine eilandjes voor de berg. Het was een bijzondere ervaring. We zijn weer teruggereden en richting Vennesund gereden over wegnr 17; prachtige tocht langs de fjord. In Vennesund moet je met een veerboot over om de weg te kunnen vervolgen. We hadden een leuk plekje gevonden om te zitten en hadden geluk dat er net een veerboot aankwam. Is altijd leuk om het 'gedoe' te bekijken. Daarna terug naar de camping waar een heerlijk koud biertje wachtte. Aantal km's vandaag: 254.